Bayram Sokak’ta Yaşananlar Hakkında Açıklamamız

@bayramsokak12 , Beyoğlu Bayram Sokak’ta saat 19.00’da “On yıllardır bu sokakta yaşayan, nefes alan, gülümseyen ve mücadele eden bizler, bir kez daha bir araya geliyoruz.” diyerek, yine aynı sokakta evleri mühürlenen trans kadınlarla dayanışmak isteyenleri Yeryüzü Sofrası’na çağırmıştı. Sofranın kurulması için Bayram Sokak’a girmeye çalışan LGBTİ+’lar, polis barikatıyla karşılaştı ve 8 kişi, sokağa dahi giremeden işkence ile gözaltına alındı.

İktidar ve kolluk kuvvetleri, on yıllardır Bayram Sokak’ta yaşayan translar ve dostlarının kendi sokaklarında bir araya gelerek aşını bölüşmesi ve insani bağlarını güçlendirmesini dahi adeta “kendine zul saymıştır.” Trans nefretini siyasi ajandası haline getirenler, on yıllardır yaşadıkları sokaklarda trans kadınları önce evsiz bırakmış, yaşam alanlarından adeta sürmüş ve hayatta kalmak için bu sokakta çalışan trans kadınlara “açlığı” yaşatmıştır!

Bu toprağın, ülkenin tüm şehirlerinin ve Bayram Sokak’ın insanları olarak trans kadınlar, adeta düşman ilan edilmiş ve dahi, sokaklarında komşularıyla aşlarını bölüşmesi dahi şiddetle engellenmiştir.

Herkes açıkça ve kuşkusuz kabul edene dek söylemeye devam edeceğiz: translar, trans kadınlar vardı, varlar ve var olacak! İnsan onuruna yakışır bir hayat, bizlerin hakkı! Hakkımızı alana ve herkes translarla eşitlenene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz!

Hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan ve serbest bırakılan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz.

Bayram Sokak 12 Platformu yalnız değildir. Bayram Sokak bizim, Bayram Sokak Translarındır! Alışın, barışın, gitmiyoruz!


Genç Lezbiyen Gey Biseksüel Trans İnterseks Gençlik Çalışmaları ve Dayanışma Derneği sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Yorum bırakın