LGBTİ+ sivil toplum örgütleri, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde sosyal medya kampanyası düzenliyor.

LGBTİ+’ların yerel yönetim hizmetlerine eşit erişimini odağına alan “LGBTİler Yerelde Eşitlik İstiyor” kampanyası 20 Mart Çarşamba günü saat 17:00’de başlıyor.

Belediye başkan adaylarına LGBTİ+ hakları için yapacakları çalışmalar ile ilgili sorular sormayı ve eşitlik taleplerinin dile getirilmesini hedefleyen kampanya ile adaylara “LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokol Metni”ne imzacı olması çağrısı da yapılacak.

#LGBTİlerEşitlikİstiyor ve #YereldeLGBTİ hashtag’lerinin kullanılacağı kampanya yerel seçimlerin gerçekleşeceği gün olan 31 Mart Pazar gününe kadar sürecek.

Belediye başkan adaylarının, kentlerinde LGBTİ+ kapsayıcı eşit hizmet sözü vermeleri için yürütülecek kampanyada LGBTİ+’ların hak ve taleplerinin görünür kılınması amaçlanıyor.


Genç LGBTİ+ Derneği sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Yorum bırakın

Genç LGBTİ+ Derneği sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin